Meteen naar de inhoud

Bedrijf

Een passie wordt een onderneming

Op zestienjarige leeftijd viel Alberic Godderis in 2002 voor de charme van draaiorgels. Zijn hobby werd een passie, zijn passie z’n beroep.

Alberic startte met het verhuren van draaiorgels tijdens zijn middelbare schooltijd. Na een korte stageperiode in 2007 bij orgelbouwer Verbeeck (Antwerpen) besloot Alberic eerst zijn economische studies af te maken.

In 2010 verhuisde hij op vraag van Museum Speelklok te Utrecht, een van de meest prestigieuze organisaties in het vakgebied, naar Nederland om daar als restaurator van windinstrumenten aan de slag te gaan. De opgedane ervaring in het museum, maakte hem in 2018 tot hoofd van het restauratieatelier. Omringd door een brede waaier aan mechanische muziekinstrumenten, werkte hij aan restauratieprojecten waar authenticiteit en kwaliteit centraal stonden.

Naast zijn loopbaan in het museum is Alberic al die tijd actief geweest als zelfstandige in de restauratie, taxatie en verhuur van orgels en aanverwanten. In 2020 breidde hij zijn zelfstandige activiteiten verder uit, met de oprichting van een draaiorgelatelier aan de Belgische kust, waar naast de restauratie van oude, ook nieuwe instrumenten en orgelboeken gemaakt worden gemaakt worden.

Atelier Alberic Godderis De Panne